AJÁNLÁS


ÜDVÖZLÖM! Ezt a honlapot azoknak ajánlom, akik vágynak valami új csemegeszőlő fajtára de még nem tudják milyenre, nem elégednek meg a mostani-évtizedek óta konzerválódott kínálattal, vagy csak egyszerűen kíváncsiak más országok új, vagy régebbi fajtáira. Ajánlom a honlapot azoknak is, akik tanítják, vagy tanulják a szőlészetet a szakiskolákban, középiskolákban, esetleg főiskolán, elsősorban fajtaismereti szempontból.  Igyekeztem a saját fajtáim részletes leírásán felül egyenlőre legalább képekben bemutatni azon fajtákat a GALÉRIÁBAN melyek megítélésem szerint fontosak, vagy érdekesek. A galériában bemutatott képek mellett a "GYÜJTEMÉNYEN KÍVÜLI FAJTÁK" oldalakon olyan fajták leírása és képe is szerepel, melyek a visszajelzések alapján egyáltalán nem,  hiányosan, vagy alig találhatók az interneten vagy szakkönyvekben. Ide kerülnek azok a fajták is, melyek valamilyen okból (pl. rossz termesztési tapasztalat) miatt kikerülnek a gyűjteményből.

A fajtaismeret mellett igyekeztem néhány jó tanácsot is adni a saját tapasztalataim, és tekintélyes gyakorló szőlészek és oktatók tapasztalatainak megismertetésével a fajtaleírás, szaporítás, a gondozás, a fajta kiválasztás, a fajta beszerzés területéről. A fajtaleírás mellett sok fajtánál videók színesítik a fajtára vonatkozó ismereteket. Ezek a videók és érdekes cikkek folyamatosan fognak felkerülni a honlapra.

Remélem ez a honlap inspirációt ad másoknak- elsősorban a szőlészetet tanult szakembereknek vagy kutató intézeteknek- hogy ennél bővebb és színvonalasabb tartalmú honlapot jelentessenek meg .