AMUR SEEDLESS


Magyar fajta, magán nemesítés. Nemesítő: Dr.Teszlák Péter (Pécsi Tudományegyetem). Szülők: vitis Amurensis származék. Anya: Csépi muskotály (N 127), apa: magvatlan pollenkeverék.  Hímnős virágú, interspecifikus hibrid. Érési idő: korai, augusztus első hetében érik. Bizonyos években már július második felében fogyasztható. Fürt: kúpos, vállas, átlag 480 g. közepesen laza. Bogyó: fehér, teljes érésben világos sárga, kerek, átlag 4,8 g., enyhén muskotályos, ropogós, héja közepesen vastag,érezhető, magnélküli (II-III. oszt.). Sokáig tőkén tartható ízromlás nélkül, nagyon bőtermő, másodtermésre hajlamos, amit be is érlel. Betegség ellenállás az átlag szint felett, magas fokon peronoszpóra ellenálló. A bogyó rothadásra nem hajlamos. Biotermesztésre ajánlott fajta. Fagyállóságát vizsgálják.

Forrás: https://www.researchgate.net/publication/338502670_Impact_of_seedless_table_grape_varieties_A_magvatlan_csemegeszolo_fajtak_jelentosege

Foto: nem saját kép        Termesztési tapasztalatok: lásd video