HOPE seedless


USA fajta. Nemesítők: John R. Clark, és James N. Moore (University of Arkansas). Szülőpár keresztezésének éve: 1983. Termesztésbe vétel: 1986-ban. Közepesen erős növekedési erényű biszexuális, interspecifikus vitis vinifea és vitis labrusca hibrid. Szülők: A-1562 x A-1704. Érési idő: 140--150 nap (szeptember közepe). Fürt: 300-350 g. (átlag 310 g.), kúpos, közepesen laza. Bogyó: zöldes-fehér, ovális, 3,5-5 g.(átlag 3,4 g.), húsos, lédús, gyümölcsös (zöld alma íz), magnélküli (I-II oszt.), bogyó héja közepesen vastag, nem zavaró. Labrusca íz nem érezhető. Metszés: 5-6 rügyre. Termőképesség magas, cukor: 18-20 %, sav: 6-7 g./l., Betegség ellenállás átlag szint felett. Fagy: -27C°. Megjegyzés: a gyümölcsös, zöldalma íz valóban érezhető, Kulicz László tesztelése által megerősítve.

Forrás: https://vinograd.info/sorta/bessemyannye/houp.html

https://grape-sort.vineyard.su/seedless/item/hope

https://patents.google.com/patent/USPP25697P3/en

Foto: nem saját képek                     Termesztési tapasztalatok: a fajta beszerzés alatt