Argentin fajta. Nemesítő: A. Gargiulo. Nemesítés helye: Mendoza, San Rafael, Argentina. Szülők: (Almeria x Cardinal) x Perlon, https://www.vivc.de/index.php?r=passport%2Fview&id=17811(Perlon: Emperor x Perlette)https://www.vivc.de/index.php?r=passport%2Fview&id=9170 ). Érési idő: augusztus közepe, második fele. Fürt: 600-700 g., kúpos, hengeres, olykor ágas, közepesen laza. Bogyó: kék, fekete, ovális, 24 x 17 mm., 4-5 g, húsos, lédús, ropogós, olvadó héjú, magnélküli, vagy léha magvú. Cukor: 20%, sav: 6g./l. Íze semleges,bőre hamvas. A bogyó nem reped, nem rothad. Betegség ellenállás: átlag felett. Fagy: -21C°.
Forrás: https://www.zipmec.com/en/the-varieties-of-grapes.html
https://www.vivaigabbianelli.it/it/content/54/varieta-di-uva-da-tavo
https://www.guiaverde.com/files/company/20100609070626_UVAS%20DE%20MESA%20APIRENAS-MURCIA.pdf
http://lescepages.free.fr/perlon.html
Foto: nem saját képek Termesztési tapasztalatok: a fajta beszerzés alatt