Magyar fajta. Szülők: Csausruzsovüj x Julszki Biszer. Érési idő: aug.eleje-közepe. Fürt: 400-500 gr. kúpos,vállas, közepesen tömött. Bogyó: ovális, 5-7 gr. fényes sárga, húsa húsos, lédús, ropogós, harmonikus ízű, héja vékony,ehető. Cukor: 17 %, sav: 6 gr. /l. Közepesen erős növekedésű. Stabil, megbízható fajta. Betegség ellenállás: valamivel az átlag felett. Fagy:-21C°.
Foto: saját kép Termesztési tapasztalatok: lásd lent
Termesztési tapasztalatok: A. Sándor (Szekszárd): " Nagyon korai érésű fajta, nálam idén is már beérik Júliusban. Soha nem fagy el terhelhető, betegségeknek az átlagnál jobban ellenáll. Megpróbáltam az idén egy permetezéssel megvédeni, nem sikerült, egy Quadris +Karathán +Thiovittal rá kellett segíteni, mert a lisztharmat kicsit megkapta. Július utolsó hétvégéjére tökéletes lesz. A fajtánál fontos, hogy a fürtök lehetőleg ne legyenek árnyéban, mert kell a nap hozzá, hogy az íze kikerekedjen. Nekem nagyobb szemű szőlőben ez a legkorábbi, igaz ez sem egy korszerű fajta".