MOSZKOVSZKIJ CSERNÜJ /Московский черный


Orosz fajta. Szülők: Alcsa x Seneca. Érési idő: 119 nap(Aug. második fele). Fürt: 300 - 400 gr. kúpos, vagy szárnyas. Bogyó: 35 x 15 mm. 5-6 gr. fekete, húsos, lédús, íze harmonikus, kissé muskotályos (kóstolási pontszám: 8,4). Bőre viaszos bevonatú, kissé vastag, de nem zavaró.Egy-két magja van, vagy néha magnélküki. Jól szállítható, és tárolható. Cukor: 19-21 %. Sav: 5,1-6 g./l. Erős növekedésű, magas termékenységű. Metszés: 4-7 rügyre. Betegség ellenállás: átlag felett. Fagy: fokozottan télálló. Forrás:http://vinograd.info/sorta/stolovye/moskovskii-chernyi.html Foto: nem saját képek                                                          Termesztési tapasztalatok: tesztelés alatt MISKOVSKIE CSERNÜJ Moskovskij csernüj