ATTIKA (seedless)


Görög fajta. Szülők: Alphonse Lavallée x Kismis Csernüj. Érési idő: korai.Fürt:   600- 900gr. kúpos, hengeres, közepesen laza. Bogyó: 25 x 19  mm. 4-6 gr. sötétkék, magnélküli, lédús gyümölcsös, harmonikus ízű. cukor: 16-18 %, sav: 5-6 gr./l. Betegség ellenállás: átlag felett. Fagy: -18 C°.

Foto: nem saját kép   Termesztési tapasztalatok: tesztelés alatt

ATTIKA

Foto: saját képek

IMG_0324-1-1

IMG_0326-1-1

 

Saját termesztési tapasztalat: Pár éve egy öreg tőkébe oltottam. Igen erős növekedésű, rendkívül bőtermő, fürtjeit ritkítani kell. Virágzata minden évben megbízhatóan termékenyül. A fürtjei hosszúak, általában hegeres, kellően laza. Bogyói egyöntetű méretűek, a magnélküli fajtákhoz képest igen nagyok, ropogósak kellemes harmonikus ízűek. Betegség ellenállása nagyon jó, rezisztensnek tekinthető, bogyója nem reped, nem pereg, darazsak nem bántják, és ami a legfontosabb: nem rothad. Sokáig tőkén tartható ízromlás nélkül. Benne van a tíz általam kiválasztott legjobb magnélküli fajtáimban. Termesztését mindenkinek jó szívvel ajánlom.