BUFFALO


USA fajta. Szülők: Herbert x Watkins. Nemesítés New York State Cornell University 1938. Érési idő: 125-135 nap (aug vége). Levél oldalöböl nélküli nagyméretű, dekoratív, világos zöld. Fürt: 180 gr. Isabella megjelenésű, de labruska nem érezhető. Bogyó: kerek, vagy kissé ovális 19 mm. 5 gr. sötétkék-fekete. Íze nagyon finom, fajtajelleges. Cukor: 18-21 %, sav: 5,4-9,9 g./l. Nagyon termékeny. Metszés: 7-9 rügyre. Betegség ellenállás átlagos, de lisztharmatra érzékeny. Fagy: -30 C°.

Forrás: http://vinograd.info/sorta/yniversalnye/byffalo.html

https://glossary.wein.plus/buffalo

http://www.bunchgrapes.com/buffalo_grapes.html

Фаворит родом из Америки — виноград сорта Буффало

Foto: nem saját képek                                      Termesztési tapasztalatok: tesztelés alatt

BUFFALO

буффало

Buffalo