BAZSENA /Бажена


Ukrán fajta. Szülők: Podarok Zaporozsju x Árkádia. Érési idő: 110- 115 nap. Fürt:650-800 gr. kúpos, ágas, laza. Bogyó: 36 x 25mm. 16-20 gr. fényes zöld- sárga. Íze muskotályos, húsa ropogós. Cukor: 16- 18 %, sav: 5-6 gr./l. Betegség-ellenállás: az átlag felett kissé. Fagy: -21C°.

Foto: saját kép                                      Termesztési tapasztalatok: lásd lentebb

IMG_0134-1

Saját termesztési tapasztalat: Elég erős növekedésű, közepes, vagy jó termékenységű. Nagyon dekoratív megjelenésű, piacos fajta. A leírásban szereplő muskotályos ízt kevésbé éreztem. Esős években termékenyülése nem mindig jó, ilyenkor egyes bogyók kirepedhetnek, és a rothadás megtámadja. Hátránya még, hogy érés után sokáig nem lehet tőkén tartani, mert 1hét, 10 nap után a bogyóhéja  elveszti ropogósságát, puha lesz, az íze pedig nagyon semlegessé válik. Előnye, hogy a darazsak nem, vagy alig bántják.

Foto: nem saját kép

Bazsena