JULIA /Юлия


Orosz fajta (АЗОС Анапа). Szülők: Szamarkand 1488 x Csaba gyöngye. Érési idő: aug 3-ik hete. Fürt: 455-600 gr. kúpos-hengeres, kissé tömött, vagy közepesen laza. Bogyó: átlag 4,3 g.-tól 6 g.-ig. ovális, sötétkék, húsos, lédús, édes, harmonikus ízű. Cukor 18%, sav: 6 g./l. A bogyó nem reped, kóstolási pontszám:8,4. Betegség ellenállás: átlag felett, szürke rothadásra nem hajlamos.Fagytűrés:-24C°. Forrás:http://vinograd.info/sorta/stolovye/yuliya.html http://forum.vinograd.info/showthread.php?t=4644 Foto: nem saját kép                                           Termesztési tapasztalat: tesztelés alatt (oltásban) Julia Megjegyzés: Termesztésben van egy másik JULIA fajta is, ami nem azonos a JULIAN fajtával: Nemesítő: Голуб А.А. Érési idő: aug.vége-szept. eleje. Fürt: 1000 g. vagy több. A bogyó húsos, harmonikus, könnyű muskotályos ízű, ovális 20 g. körüli bogyó mérettel. A szőlő hosszú ideig a tőkén tartható. Betegség ellenállás : átlag felett (2-3p.). OLYMPUS DIGITAL CAMERA